Guld & Glöd - Mer hits än någonsin NMG CD: 540703 2 Kassett: 540703 4
 

SVEN-INGVARS SUCCÉSHOW PÅ FULLMATAT DUBBELALBUM!

 

Titta på reklamen för Guld & Glöd:

30 sekunders TV-spot.

Om du behöver tillägget Quicktime för att kunna titta hämtar du det här:

Quicktime

 

 

 

Köp skivan här


Albumet är producerat av Mikael "Nord" Andersson och Martin Hansen. Exekutiv producent är Kjell Andersson. Konserten är inspelad fredagen 12 april på Tyrol i Stockholm av Martin Hansen som även står för mixning. Skivan är mastrad av Claes Persson CRP Recording.

Musiker:

Sven-Erik Magnusson - sång, gitarr.

Ingvar Karlsson - gitarr, dragspel.

Thommy Gustafson - piano, Hammond B3, övrig klaviatur, kör.

Patrik Karlsson - bas, gitarr, sång.
 

Peter Damin - trummor.

Staffan Ernestam - gitarr, kör.

Magnus Johansson - trumpet.

Wojtek Goral - saxofon.

Hanna Lindblad - kör.

Karolina Krigsman - kör.

Johan Erixzon - kör.

Niklas Karlsson - kör.

Stråkarrangemang : Rutger Gunnarsson.


På "När rocken kom till byn" och "Juninatten":

Micke "Nord" Andersson - gitarr, mandolin, kör.

Klas Anderhell - trummor.

 


 

Efter 167 utsålda föreställningar på Rondo i Göteborg och Tyrol i Stockholm har mer än 115.000 svenskar sett och upplevt Sven-Ingvars första riktiga krogshow, ”Mer Glöd Än Någonsin”,

Nu kommer succéshowen på skiva - Dubbelalbumet Guld & Glöd (NMG) bjuder på inte mindre än 39 guldkantade hits. En 100 minuter lång musikalisk resa genom det populära Karlstadbandets 46-åriga karriär.

- Det här är den ultimata samlingen som ingen sann Sven-Ingvars fan bör sakna, förklarar Sven-Erik Magnusson. Det är många som tycker att vi är bäst live, litet ruffigare. Det är bra drag när vi är ute och spelar och det tycker jag den här krogshowen är ett bevis för.Redan efter Sven-Ingvars succéframträdande på Hultsfredsfestivalen sommaren 1991 föddes idén på en krogshow.

- Vi diskuterade om vi skulle ställa oss på Hamburger Börs scen i Stockholm, minns Sven-Erik. Men just då kändes det som om vi inte var riktigt mentalt laddade.

Det skulle dröja nästan tio år innan krogshowen blev verklighet. Men i januari 2001 var det äntligen dags. Då hade ”Mer Glöd Än Någonsin” premiär på Rondo i Göteborg.

- En fantastisk upplevelse, konstaterar Ingvar Karlsson, Sven-Erik Magnussons trogne vapendragare genom alla 46 åren. Inte minst för att vår publik hittade till showen med en gång. Hade det varit halvtomt hade det nog känts tungt. Nu har det varit utsålt hela tiden.

Sven-Erik Magnusson sång med den speciella Värmlandsaccenten har förstås alltid varit Sven-Ingvars främsta kännemärke. Även gitarristen Ingvar Karlsson, som då och då spänner på sig dragspelet, utgör en viktig del av orkesterns historia alltsedan starten för 46 år sedan. Klaviaturspelaren Thommy Gustafson och basisten Patrik Karlsson är permanenta medlemmar av Sven-Ingvars sedan 15 år tillbaka.I krogshowen och på det nya dubbelalbumet kompletteras Sven-Ingvars av ytterligare fyra musiker, därav två blåsare, samt en välljudande kör och dansare på fyra personer.

- I en krogshow får man nästan allt à la carte, säger en mycket nöjd Sven-Erik Magnusson. Blåsarna utgör en extra krydda liksom kören och dansarna. Och när ensemblen har roligt, har också vi roligt. Det är som om vi lyfter varandra.”Mer Hits Än Någonsin” är underrubriken på nya dubbelalbumet. Här saknas heller ingen av de skivsuccéer som gjort Sven-Ingvars till vårt mest seglivade och folkkära band. Från genombrottslåten Te Dans Mä Karlstatösera till mera sentida hits som Niklas Strömstedts Lika Ung Som Då och Per Gessles Högt I Det Blå.

Några låtar har förstås en alldeles speciell betydelse för Sven-Erik och Ingvar. Fröken Fräken, Vid Din Sida, Min Gitarr och Jag Ringer På fredag är för evigt förknippade med bandets repertoar. Liksom Bert Månsons Två Mörka Ögon, som länge innehade Svensktoppens långliggarrekord med sina 72 veckor. Anita är från orkesterns Frödingalbum. Sven-Erik har själv tonsatt Gustaf Frödings text.

- ”Anita” har betytt väldigt mycket för mig. Och även vår publik har tagit den till sina hjärtan. Vi får ofta förfrågningar på den när vi spelar upp till dans.

Det gäller också Juninatten, som får avsluta hela showen. En annan slitstark tonsättning av Sven-Erik, den här gången av en text av Torleif Styffe.Sven-Ingvars har redan fått chansen att flagga för nya plattan hos Lasse Berghagen i ”Allsång på Skansen”.

Tisdagen den 13 augusti, kl 21.00, visade TV4 det timslånga programmet ”Sven-Ingvars – Utsålt!”, som dokumenterar ”Guld & Glöd” med tillbakablickar, reportage och intervjuer men också bjuder på ett dussin låtar från dubbelalbumet.

 


Guld & Glöd - Mer hits än någonsin!

1. Intro / Nio liv

2. MEDLEY:

Lika ung som då (medley)
Gamla polare (medley)


3. Högt i det blå

4. Diana
 
5. ROCK & ROLL-MEDLEY:

Rock around the clock (medley)
Let's think about living (medley)
Corrina Corrina (medley)
Ponytime (medley)
Jailhouse rock (medley)
Hound dog (medley)


6. Det kommer från hjärtat
 
7. Te dans mä Karlstatösera

8. Fröken Fräken

9. En prästkrage i min hand

10. Ett litet rött paket

11. Önskebrunnen

12. Luffarvisa

13. Kristina från Vilhelmina

14. Det var dans bort i vägen

15. Anita

16. Marie Marie

17. Två mörka ögon

18. AKUSTISKT MEDLEY:

Vid din sida (medley)
Det tror jag inte på (medley)
Säg inte nej, säg kanske (medley)
Du ska inte tro på mej (medley)
Farväl till sommaren (medley)
Sommar & Sol (medley)


19. Min gitarr

20. Så många mil, så många år

21. Jag ringer på fredag

22. Byns enda blondin

23. Kyss mej stilla

24. Torparrock

25. Börja om från början

26. Någon att hålla i hand

BONUSLÅTAR:

27. När rocken kom till byn

28. Juninatten

 

Här kan du köpa skivan: Guld & Glöd.
 


När rocken kom till byn (CD Single 2002)
 

1. När rocken kom till byn
(text: Py Bäckman, musik: S-E Magnusson)

 


Juninatten  (CD Single 2002-07-22)
 

1. Juninatten
(text: Torleif Styffe, musik: Sven-Erik Magnusson, Arr: Thommy Gustafson)

Här kan du köpa skivan: Juninatten.

 


Recensioner:


När rocken kom till byn

Sven-Ingvars showar från scenen denna säsong, på Tyrol i Stockholm. Efter succé i Göteborg kom Stockholm där framgången blev så stor att Sven-Ingvars fortsätter även i höst. Inlevelsen och svänget på Tyrol är så starkt att det ligger så nära dans man kan tänka sig och därför anmäls denna skiva även här i spalten. När rocken kom till byn är en nyskriven låt av Sven-Erik Magnusson och Py Bäckman. En, naturligtvis, svängig sak som låter som en gammal rocklåt från 60-talet och som textmässigt anknyter till showens minnesresa från 1956 och framåt. En trevlig sak även för dansgolvet.


fFår jag lov - www.fjl.se

 

När rocken kom till byn

Sven-Ingvars första livstecken på skiva sen albumet ”Retro aktiv” (NMG) 2000 har kommit. Det senaste året har bandet som bekant krogshowat i Göteborg. Nya singeln ”När rocken kom till byn” (NMG) skrevs och spelades in inför nypremiären på Tyrol i Stockholm.
”När rocken kom till byn” är både musikaliskt och textmässigt en tillbakablick med mycket nostalgi, en hyllning till den trogna publiken och musiken, 50-talsrocken, 60-talspopen. Våldsamt catchy, om ni frågar mig.
Det är som Sven-Erik Magnusson sjunger i Py Bäckmans text: ”och det är nonsens men lätt att gnola / och är det lätt då kan det bli drag”.

Publicerad: 2002-03-19 - Michael Nystås - Aftonbladet.

 

Juninatten

Den vackraste låt Sven-Ingvars gjort.

Sven-Ingvars släpper oväntat en ny samlingsdubbel redan om en månad.
”Guld & glöd” (NMG) ges ut den 14 augusti och spänner över hela den otroliga 46 år långa karriären.
Allt är inspelat live på Tyrol i Stockholm.
Nya dubbeln kommer att säljas till enkelpris och förebådas av gruppens medverkan i ”Allsång på Skansen” den 30 juli, en nyinspelad TV 4-dokumentär den 13 augusti och färska singeln ”Juninatten” (NMG).
Den hör till det vackraste Sven-Ingvars spelat in. Sven-Erik Magnusson sjunger bättre än någonsin och har själv skrivit musiken till den här stort arrangerade balladen. Det måste vara en av de mest romantiska sånger han skrivit, så totalt olik förra singeln, ”När rocken kom till byn”.
Stråkarna svider mäktigt, Torleif Styffes poetiska text glöder: ”Genom daggen kan jag följa dina spår”. Sommarens vackraste ballad? Döm själv i ”Allsång på Skansen”.

Publicerad: 2002-07-16 - Michael Nystås - Aftonbladet.

 

Guld & glöd

Sven-Ingvars ger oss år av "guld och glöd"

(4 Plus)

Välgjord och påkostad.
Sven-Ingvars firar triumfer med nya livedubbeln "Guld & glöd" (NMG).
Kanske har de aldrig varit större än nu.

På "Guld & glöd" - med undertiteln "Mer hits än någonsin" - manifesteras Sven-Ingvars framgångar med egna krogshowen i Göteborg och Stockholm. Två skivor sprängfyllda av liveversioner av bandets största hits, främst hämtade från en föreställning på Tyrol i april i år.
Det är ett stycke svensk rock- och dansbandshistoria.
"Guld & glöd" är en dubbel som säljs till enkelpris och det är givetvis ett argument för inköp även det. Men det tyngsta argumentet är det musikaliska innehållet. Det mesta och det största finns med här - alla de folkkära sångerna, "Te dans mä Karlstatösera", "Fröken Fräken", "Kristina från Vilhelmina", några Frödingnummer och en försvarlig andel mer sentida alster: "Två mörka ögon", "Byns enda blondin", "Marie, Marie" och Per Gessles jublande "Högt i det blå".
Dansband eller rockband. Sven-Ingvars har nåt för alla.
Här finns förstås senaste singeln "Juninatten" med som bonusspår. Denna andlöst vackra ballad upptäckte jag häromdagen i en inspelning på Sven-Ingvars album "Playa Blanca" (Polygram) från 1976, då med titeln "När solen färgar juninatten".
Nyinspelningen är bättre, framförd av en 26 år äldre Sven-Erik Magnusson, med rösten präglad av de erfarenheter och ärr det för med sig.

Taggade och tända.

Sven-Ingvars blir kanske aldrig större eller bättre än så här.

Publicerad: 2002-08-20 - Michael Nystås - Aftonbladet

 

Guld & glöd

  (4 VF)

Säga vad man vill om Sven-Ingvars, men särskilt publicitetshungriga har man aldrig varit. Jo, jag menar allvar; få band har varit så ointresserade av att berätta för medierna om sin förträfflighet. Det var först under 1990-talet som det blev ordning och reda i umgänget med medierna, i samband med att bandet fick låtar av den svenska kompositörseliten, samtidigt som man förvandlades från dans- till showband.
Men nya dubbelalbumet inger vissa farhågor – visst är det en TV 4-logga som sitter kletad i ena hörnet på isticksbladet, och då minns man ju med oro andra skivor som lanserats med benäget bistånd av denna kanal.
Men Sven-Ingvars alla fans kan vara lugna. Denna dubbel, bestående av en liveupptagning av bandets bejublade krogshow, är faktiskt snudd på en fullträff, samtidigt som man känner ett stänk av vemod; inte är väl detta tänkt som ett musikaliskt testamente?
Nej, bort alla sådana tankar och låt oss istället glädjas åt det praktfulla sväng som dessa goa gubbar visar upp i sin show. Jo, jag är medveten om att de är förstärkta med såväl blåsare som körtjejer och extragitarrist, men det förtar ju inte det faktum att Sven-Erik Magnusson, inför en minst sagt entusiastisk publik på Tyrol i Stockholm, sjunger alldeles enastående bra, och med ett, med tanke på sina många år i showbusiness, häpnadsväckande drag.
Dessutom är showupplägget perfekt, med gamla och nya låtar i fingertoppskänslig mix.
Den enda invändningen jag har är att en eller annan nostalgisk klassiker kanske hade kunnat bytas mot någon av de många nya sånger som Sven-Ingvars fått på sin repertoar under senare år. Men alla inblandade vet förstås att detta är exakt vad fansen vill ha.
Nu väntar vi bara på den hyllade showens grand finale i form av ett framträdande i den lila arenan; rätt iscensatt kan det bli en kväll som bandets fans kommer att tala länge om.

Publicerad: 2002-08-23 - B
jörn Stefanson - Värmlands Folkblad

 

 

www.sven-ingvars.se